Държавният секретар на Уелс,  политик от британската Консервативна партия Алън

...
Държавният секретар на Уелс,  политик от британската Консервативна партия Алън
Коментари Харесай

Оставка в правителството на Джонсън заради сексскандал

Държавният секретар на Уелс,  политик от английската Консервативна партия Алън Кернс подаде оставка, откакто някогашният му асистент беше упрекнат в саботиране на развой за обезчестяване, осведоми BBC Wales. Съобщава се, че уелският секретар отхвърля да знае за това.
Миналата седмица консерваторите на Уелс оповестиха, че Алън Кернс не е осведомен с ролята на някогашния си помощник Рос Ингланд в дело за обезчестяване, преди да стане обществено притежание няколко дни преди този момент.
" Това е доста сензитивен въпрос и в светлината на продължаващите спекулации аз депозирам оставката си като държавен секретар ", съобщи Кернс в писмо до английския министър председател.
Изявлението идва, откакто BBC Wales заяви за имейл, изпратен му от Евънс, неговия специфичен консултант, през август 2018 година, споменаващ въпроса.
" Говорих с Рос и той е убеден, че съдът няма да предприеме дейности ", се споделя в писмото, представено от BBC Wales.
Няколко политици неотложно приканиха Кернс да бъде отхвърлен като уелски секретар и да се отдръпна като претендент за предварителните избори по отношение на въпросния развой на обезчестяване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР